Mode på arbejdspladsen – hvad må man tage på?

For år tilbage var der på mange af de danske arbejdspladser en stram dresscode i forhold til, hvilke beklædningsgenstande man måtte have på, når man var på arbejdspladsen, og hvilke påklædningsgenstande man absolut ikke måtte have på.

Dette var ganske normalt, og alle vedrørte parter fulgte disse anvisninger til punkt og prikke, når de morgen efter morgen stod op og klædte sig på til dagens arbejde.

Men hvordan er forholdene og dresscode egentlig i det moderne Danmark? Og har vi nogle beklædningsgenstande, man slet ikke må bruge på arbejdspladsen? Læs med videre, hvor vi kigger ind i de normer og regler, der direkte eller indirekte gør sig gældende på de danske arbejdspladser i dag.

 

Reglen vs. det frie valg

I dagens Danmark, hvor frihed og lighed er en af de ting, der fylder mest i samfundsdebatten, er det svært ikke at krumme tæer, når nogen taler om begrænsende rammer og restriktioner.

For hvis der er noget, vi ikke er glade for, er det, hvis andre vil bestemme på vegne af os. Dette gælder både på arbejdspladsen og i privaten, og det er ikke relevant i hvilket henseende, vi omtaler, for alle skal have ret til selv at kunne tage et frit valg.

 

Sådanne regler og forhold er selvfølgelig gradbøjelige i forhold til, hvilken helt konkret situation der er tale om – men ikke desto mindre er hovedprincipperne faktisk ikke helt misvisende.

Når det kommer til beklædning, er der dog ingen tvivl om, at dette er et område underlagt det frie valg. Uanset hvor man færdes eller i hvilke henseender, er det nemlig hos den moderne dansker blevet så vigtigt, at man ikke bliver underlagt regler og restriktioner i forbindelse med sin påklædning.

Det gælder også på arbejdspladsen, selvom man i virkelighedens skulle tro, at man til en vis grænse kunne sætte nogle retningslinjer.

For der er er nemlig ingen, der har ret til at bestemme, hvorvidt man skal gå i nederdel, kjoler eller bukser. Og gør man så alligevel det, er man bestemt ikke populær som arbejdsgiver eller mellemleder.

Faktisk kan det have så alvorlige en indflydelse på folk, at produktivitet og effektivitet lider et knæk i hele organisationen, da man som en del af et produktionsanlæg både føler sig nedgjort og samtidig mister den følelse af sammenhold og frihed, man måske gjorde før.

Men det er jo også i bund og grund lige meget, hvad for noget tøj folk går i. Og som arbejdsplads er det måske i virkeligheden meget godt, at man i sin medarbejderstab ikke er for ensformig, men tværtimod viser alsidighed.

Indlæg oprettet 10

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen